Space management

Hoe kunt u uw faciliteiten optimaal benutten met space management?

Space management met discrete sensoren en eenvoudige gegevens

Met onze sensoren en gegevens kunt u snel een overzicht krijgen van hoe de hele ruimte op uw werkplek wordt gebruikt – om geld te besparen, de indeling te optimaliseren en te werken met ESG en duurzaamheid door middel van space management.

We kunnen u helpen om zowel op ruimteniveau te meten met onze RoomAlyzer MINI als op bureauniveau met onze kleine MICRO bureausensor, die slechts drie gram weegt en de meest discrete sensor op de markt is. Alle gegevens staan op één plek. Je krijgt vergelijkende overzichten, heat maps en analyses die je laten zien welke apparatuur het meest/minst wordt gebruikt – en nog veel meer. Met space management krijgt u eenvoudige gegevens zodat u actie kunt ondernemen en uw ruimte optimaal kunt benutten.

Het kantoor en de werkplek beter benutten dankzij kennis en gegevens

RoomAlyzer draagt bij aan space management door je een overzicht te geven van :

 • Tafels: Meet hoe vaak uw tafels worden gebruikt. Kunnen sommige worden verwijderd? Of zijn er ruimtes waar je echt tafels nodig hebt? Onze sensoren kunnen rechtstreeks op uw reserveringssysteem worden aangesloten.
 • Vergaderzalen: Zitten er 2 of 12 mensen wanneer de zaal in gebruik is? Heeft u te veel of te weinig vergaderzalen? Kunnen ze worden omgebouwd of opgedeeld in meerdere ruimtes?
 • Kantoren: Hoeveel mensen maken gebruik van de grote kantoren? Misschien kunt u volstaan met een kleiner, goedkoper huurcontract? Of een verdieping verhuren aan anderen. Zou je de ruimte beter kunnen benutten, efficiënter kunnen gebruiken en het geld aan iets anders kunnen besteden?
 • Verenigingsgebouwen: worden ze voortdurend gebruikt, zoals de vereniging zou zeggen, of slechts af en toe? Kunnen meerdere organisaties een ruimte delen?
 • Klaslokalen: hebben we ruimtes beschikbaar? Hoeveel mensen maken daadwerkelijk gebruik van de lokalen als er lessen zijn?
 • Zalen: kan de verwarming lager op bepaalde dagen? Of is er ruimte voor andere klassen?

MICRO tafelsensor - een kleine, efficiënte draadloze sensor met een lange batterijlevensduur

Als u het werkelijke gebruik van uw tafels en vergaderruimten wilt meten, is de MICRO tafelsensor de ideale oplossing voor space management. De piepkleine sensoren zijn niet groter dan een postzegel en kunnen snel en eenvoudig onder tafels worden gemonteerd. Van daaruit zenden ze draadloos uit en voorzien je van duidelijke gegevens in het RoomAlyzer systeem. De gegevens worden weergegeven in de vorm van cijfers, grafieken en verschillende statistieken en analyses, afhankelijk van je behoeften. Tegelijkertijd kunt u labels gebruiken om specifieke groepen sensoren te volgen. De gegevens kunnen ook worden doorgestuurd, bijvoorbeeld naar het reserveringssysteem dat u gebruikt.

De sensoren hebben een levensduur van acht jaar en zijn met het web verbonden via een cloudconnector, die veel tafels en vierkante meters tegelijk beheert. Voor de rest zijn er geen kabels. Geen van deze elementen hoeft uw Wi-Fi te verstoren, dus de oplossing is klaar voor installatie en gebruik en helpt u met space management.

Efficiënt overzicht: Waarom is Space Management zinvol?

Als facilitair en operationeel managers is het op veel plaatsen moeilijker geworden om in te schatten: hoeveel ruimte hebben we echt nodig? We hebben een transformatiefase doorgemaakt waarin velen van ons steeds meer thuiswerken, dus we zijn niet zo vaak op kantoor als vroeger. Sommigen van ons zijn ook vaak niet op kantoor.

Wat de reden ook is, als operationeel manager hebt u misschien het gevoel dat uw vergaderruimtes, bureaus en werkplekken efficiënter gebruikt zouden kunnen worden als u wist hoeveel ze daadwerkelijk gebruikt worden. Onze sensoren kunnen u een nauwkeurig beeld geven van hoe uw vierkante meters en kantoren daadwerkelijk worden gebruikt – en op welk moment van de week of dag. Alle gegevens worden verzameld in het RoomAlyzer-systeem en kunnen ook worden verzonden naar systemen waar u al mee werkt. Dit betekent dat je documentatie hebt die je kunt gebruiken om veranderingen die je wilt doorvoeren te rechtvaardigen. Space management en facilitair beheer hebben veel met elkaar te maken.

Snelle en eenvoudige installatie van sensoren voor space management

Een van de voordelen van het RoomAlyzer systeem is dat onze sensoren eenvoudig te installeren zijn. Geen van de sensoren voor space management hoeft bedraad te worden, ze zijn draadloos. Bovendien kunnen ze in de meeste gevallen worden geïnstalleerd met de meegeleverde dubbelzijdige tape.

Als u veel kleine MICRO tafelmodel sensoren moet installeren, kunnen we dit meestal voor u doen. We zorgen ervoor dat de installatie buiten de normale kantooruren plaatsvindt, zodat uw werknemers er geen last van hebben. We kunnen de installatie bijna altijd in één dag afronden.

Zodra we de sensoren voor space management hebben geïnstalleerd, organiseren we een startvergadering zodat u uw gegevens kunt gebruiken. Alle gegevens worden verzameld in het RoomAlyzer systeem en kunnen ook worden verstuurd naar systemen waar u al mee werkt. We helpen je graag met de integratie, maar ook met de communicatie naar je medewerkers. Het is belangrijk dat iedereen op de werkvloer begrijpt waarom de maatregelen worden genomen en dat het niet alleen gaat om duurzaamheid en besparingen, maar ook om het creëren van een inrichting die beter aansluit bij ieders behoeften.

Je verkrijgt gegevens die zijn ontwikkeld in samenwerking met facility managers

Als je werkt in space management en je wilt het gebruik van je ruimte verbeteren, dan zijn het de gegevens die tellen. Daarom hebben we nauw samengewerkt met onze klanten om ervoor te zorgen dat het RoomAlyzer-systeem u de relevante gegevens toont om het ruimtegebruik te optimaliseren en de gegevens te gebruiken voor space management.

 • In het systeem heb je gegevens die onder andere laten zien
 • Welke tafels beschikbaar zijn en welke momenteel in gebruik zijn?
 • Welke tafels en ruimtes op welke dagen en tijden worden gebruikt?
 • Hoeveel tafels en ruimtes zijn er leeg en hoe lang?
 • We gebruiken grafieken, plattegronden en heat maps om je snel en eenvoudig een overzicht te geven.
 • In vergaderzalen kunnen we zowel laten zien Hoeveel en wanneer wordt de vergaderzaal gebruikt?
 • En hoeveel mensen zijn er in de vergaderruimte wanneer deze in gebruik is?
 • We werken met boekingssystemen en maken graag integraties. 


Wat kan ik doen met space management op basis van sensoren?

Op sensoren gebaseerd space management kan u helpen geld te besparen, het ontwerp van uw faciliteiten voor werknemers te verbeteren en uw ruimteactiviteiten aanzienlijk duurzamer (ESG) te maken, en dat allemaal tegelijkertijd. Door het gebruik van faciliteiten zoals kantoren, klaslokalen, vergaderzalen en gemeenschappelijke ruimten te optimaliseren en te beheren, kunt u tegelijkertijd meerdere facilitaire doelstellingen bereiken.

Gegevens van sensoren voor space management bieden u nauwkeurige informatie waarmee u de werkruimte van een kantoor kunt plannen door onder andere de vereisten voor kantoren, vergaderruimten en gemeenschappelijke ruimten te analyseren. U kunt de stroom van mensen op een werkplek in de loop van een week of een dag achterhalen. Deze gegevens kunnen u ook helpen om de inkoop-, energie- en schoonmaakbehoeften te optimaliseren. Je kunt veel geld besparen door minder ruimte te huren of geen nieuwe ruimte te bouwen omdat je beter gebruik maakt van wat je hebt. Space management heeft ook een aanzienlijke invloed op je groene geloofsbrieven en kan in feite de grootste energie-optimalisatie zijn die je kunt maken.